Adres:

Seinstraat 22-III

(Ondernemershuys)
1223 DA  Hilversum

Noord-Holland, NL

Telefoon:

035 - 692 60 10

© 2020 Advocatenkantoor Zeeuw van der Laan

​Pro deo / toevoeging

Recht op rechtshulp. Het is in Nederland in de Grondwet vastgelegd: wie rechtsbijstand nodig heeft maar niet kan betalen, heeft recht op financiële hulp. Pro Deo advocaten helpen mensen met een laag inkomen, die niet het uurtarief van de advocaat kunnen betalen.

Gesubsidieerde rechtshulp

Bij gesubsidieerde rechtshulp vergoedt de overheid een deel van de kosten wanneer u een advocaat inschakelt. U betaalt  een eigen bijdrage waarvan de hoogte afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Gesubsidieerde rechtshulp wordt ook wel een toevoeging genoemd. De gesubsidieerde rechtsbijstand wordt geregeld door de Raad voor Rechtsbijstand, die controleert of u hiervoor in aanmerking komt  en de advocaat betaalt..

​Pro deo advocaat

Afhankelijk van uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor een pro deo advocaat. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer u zelf moet betalen. Verder moet u aan inhoudelijke voorwaarden voldoen. Zo geldt bijvoorbeeld dat het moet gaan om een zaak waar de Nederlandse rechter over moet beslissen. Ook moet de zaak betrekking hebben op een probleem dat u niet zelf kunt oplossen.

Meer weten over pro deo?

Neem dan  geheel vrijblijvend contact met ons op.

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak die wij afstemmen op uw budget en situatie. Ook kunnen we een vaste prijsafspraak maken.
Meer informatie over gesubsidieerde rechtsbijstand (pro doe) vind u op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand.

Gratis inloopspreekuur

Op dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur kunt u ons gratis inloopspreekuur bezoeken. In verband met de drukte, kan het zijn dat er een langere wachttijd is. Wij adviseren u dan ook om een afspraak te maken. Voor het maken van een afspraak belt u: 0657323048  of -0356926010