​Pro deo / toevoeging

Recht op rechtshulp. Het is in Nederland in de Grondwet vastgelegd: wie rechtsbijstand nodig heeft maar niet kan betalen, heeft recht op financiële hulp. Pro Deo advocaten helpen mensen met een laag inkomen, die niet het uurtarief van de advocaat kunnen betalen.

Gesubsidieerde rechtshulp

Bij gesubsidieerde rechtshulp vergoedt de overheid een deel van de kosten wanneer u een advocaat inschakelt. U betaalt  een eigen bijdrage waarvan de hoogte afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Gesubsidieerde rechtshulp wordt ook wel een toevoeging genoemd. De gesubsidieerde rechtsbijstand wordt geregeld door de Raad voor Rechtsbijstand, die controleert of u hiervoor in aanmerking komt  en de advocaat betaalt..

Prodeo advocaat

Afhankelijk van uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor een

pro deo advocaat. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer u zelf moet betalen. Verder moet u aan inhoudelijke voorwaarden voldoen. Zo geldt bijvoorbeeld dat het moet gaan om een zaak waar de Nederlandse rechter over moet beslissen. Ook moet de zaak betrekking hebben op een probleem dat u niet zelf kunt oplossen. voor informatie en een verwijzing kunt u bellen met het juridisch loket 0900-8020

Meer weten over pro deo?

Neem dan  geheel vrijblijvend contact met ons op.

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak die wij afstemmen op uw budget en situatie. Ook kunnen we een vaste prijsafspraak maken.
Meer informatie over gesubsidieerde rechtsbijstand (pro doe) vind u op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand.

www.rvr.org 

Gratis inloopspreekuur prodeo advocaat in Hilversum

Op dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur kunt u ons gratis inloopspreekuur bezoeken.  Tijdens het inloopspreekuur bespreken wij kort uw vraag. U kunt uw vraag ook per email voorleggen  dan bellen wij u direct terug. Voor het maken van een afspraak belt u:

0657323048 ( voicemail, sms en Whatsapp)   of -0356926010

 email info@advocatenkantoorzeeuwvanderlaan.nl

Adres:

Seinstraat 22-III

(Ondernemershuys)
1223 DA  Hilversum

Noord-Holland, NL

© 2020 Advocatenkantoor Zeeuw van der Laan