Arbeidsrecht

Alles wat met ziekte, de wet Poortwachter, ontslag, arbeidsgeschillen, pensioen en arbeidsomstandigheden te maken heeft, valt onder arbeidsrecht. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Loon, ontslag en reorganisatie

  • Aansprakelijkheid van werknemer en werkgever

  • Gezagsverhoudingen en conflicten

  • Werktijden, korter werken en parttime werken

  • Beoordelingen en functioneringsgesprekken

  • Arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden

  • Ontbinding van de arbeidsovereenkomst

  • Concurrentiebeding en geheimhouding 

 

Werkgever en arbeidsrecht

Als werkgever/ondernemer kunt u in aanraking komen met juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht. Hoe kunt u die reorganisatie aanpakken? Er moet een arbeidsovereenkomst opgesteld of gewijzigd worden. Maar bijvoorbeeld ook bij een conflict met een werknemer die u wilt ontslaan omdat hij niet goed functioneert. Hoe pakt u dat aan en is het ontslagdossier compleet. Of misschien heeft u een werknemer die zich veelvuldig ziek meldt en de re-integratieafspraken niet nakomt. Wat valt onder uw verantwoordelijkheid en plicht als werkgever en wat niet? 

 

Wat ik voor u kan betekenen 

Zowel ondernemers als werknemers kunnen dus met arbeidsrecht te maken krijgen. Want de verhoudingen tussen werkgever en werknemer kunnen nu eenmaal wel eens verstoord raken. Als u in zo’n situatie terecht komt en u kunt het niet onderling oplossen of u wilt weten of het onderling overleg in uw belang is, dan is het belangrijk om tijdig juridische hulp in te schakelen.

Heeft u een juridisch arbeid gerelateerd probleem? Neem dan contact met mij op zodat ik kan beoordelen wat haalbaar is. Ik probeer in ieder geval altijd een goede verstandhouding met de wederpartij te bewaren. Want misschien moet u in de toekomst toch met elkaar verder. Ik onderhandel scherp en als het echt niet anders kan, wordt uw zaak aan de rechter voorgelegd.

Advocatenkantoor Zeeuw van der laan is lid van:

Gooise Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten